Bufet domowy

Nigdy przenigdy nie pozwól sobie na stołowanie poza domem, chyba, że jesteś  zapracowaną bizneswoman i zarabiasz tyle co ja rocznie w miesiąc. Druga sprawa uciekają ci pieniądze i nigdy nie wiesz czym się tak naprawdę odżywiasz. Gotuj mądrze, masz czas ugotuj coś na kilka dni i przechowuj w lodówce oszczędzisz nie tylko na produktach ale także na gazie czy prądzie w zależności na czym gotujesz. Wiesz ile mniej więcej jedzą twoje dzieci czy mąż i jak potrawy szybko znikają ze stołu. Gotuje więc tylko tyle ile musisz, nadmiar wywalasz a szkoda. Jeśli chodzi o produkty dla małych dzieci są one drogie. Nigdy nie wiemy co tak naprawdę wędruje do słoika, firmy się reklamują a badania i opinia publiczna swoje. Podziwiam matki, które dają swoim dzieciom zmiksowane jedzenie z obiadu. Prędzej czy później dziecko będzie to jadło, ale czy te wszystkie gotowe kaszki, potrawki są zdrowe. Chyba lepiej samemu coś przygotować.

Dobrze, że mam teściową, uwielbia robić zaprawy a my lubimy ją z tych zapraw okradać. Może to niegrzecznie ale nawet sama jej sugeruję co mogłaby jeszcze wsadzić w słoiki. Papryka, ogórki wszystko się nada. Może to trochę nie eleganckie zachowanie, ale zawsze przybliża nas do oszczędności. Wracając do jedzenia, jeśli nie zabieracie ze sobą kanapek od pracy czy szkoły i kupujecie przekąski w okolicznych sklepach czy bufecie firmowym, tracicie. Zainwestujcie w pudełko i szykujcie kanapki. Będzie taniej a na pewno zdrowo. Szybko uświadomisz sobie ile zyskałeś na takiej zamianie.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Blog na WordPress.com.

Up ↑

%d blogerów lubi to: